Kedves Látogatók!

Kedves Látogatók!

Köszöntöm Önöket,  a Zalai- dombság és a Belső- Somogy homokvidékének határán, vadregényes környezetben megbúvó községünk honlapján.  Büszkék vagyunk arra, hogy ennek a földrajzi különlegességnek köszönhetően két fajta természetes arculata van a településnek, melynek választóvonala a fő utcánkon húzódik végig. Sokan nem is gondolnák, hogy mekkora kincseket rejt ez a ránézésre átlagos, pár száz lelket számláló kicsiny, kis somogyi falu.

Településünk fejlődésének korai, történelmi időszakában nagy szerepet játszottak a környéken élő és tevékenykedő „vörös illetve fehér barátok”, vagyis a johannita lovagrend és pálos szerzetesrend. A török idők után kibontakozás követően, pedig az Inkey családnak köszönhette következő fénykorát a település. Az ő emlékük napjainkban is visszaköszön a településen.

Lássuk csak: Tudta, hogy itt élt élete utolsó éveiben, és a falu temetőjében nyugszik báró Eötvös Józsefné, az egykori író és kultuszminiszter özvegye? Tudta, hogy a környék első búcsúja Iharosban van? Hallott már az iharosi Szent László Napok lovagi hagyományairól? Kóstolta már az iharosi szőlősgazdák borait? Látta már a község középkori templom romját? Gondolta volna, hogy az iharosi Vadfarmon dámszarvasok élnek? És még sorolhatnánk azokat a kérdéseket, amelyről a falun átutazó legtöbb embernek valószínűleg fogalma sincs Iharossal kapcsolatban.

Mottónk: „Értéket őrzünk- értéket teremtünk!”

Kérem, nézzen körbe nálunk, és ha tetszik, amit itt lát, akkor keressen fel bennünket személyesen is. Nyitottak vagyunk minden olyan újonnan érkező közösségi emberre, aki által a falu és a benne élő emberek közössége erősödhet, aki akár látogatóként keresi fel a községet, és azokra is, akik itt szeretnék elképzeléseiket megvalósítani.

A település vezetősége és civil közösségeink is szeretettel fogadják Önöket Iharosban.

Isten hozta kedves Látogató!

                                                                                                                                     Horváth Győző                                                                                                                polgármester